Stil maar achter de schermen.... (update 23 feb 24)



Korte update, sinds Mei is hier weinig gemeld, maar we zijn nog steeds druk bezig met ondersteuning Oekraïne via - rit van je leven -. Wie krijgen geregeld nog laptops gedoneerd, naast veel computer onderdelen. (dank aan alle donateurs). Enige weken geleden mochten we een bestelbus vol met netwerk routers, servers, computers en beamers ophalen bij MBO Leiden. Waarvoor dank. Samen met de hoeveelheid apparatuur welke al ingezameld was, en samen met de donatie van Jacobs lifesaving Strijen van o.a. first aid kits, verbandmiddelen en noodrantsoenen, is besloten dit allemaal mee te geven op een rit met de vrachtwagen, samen met Shirley van Together we move mountains. Met de Tesla was dit zeker 3x rijden geweest, en hulpgoederen moeten niet lang in een opslag liggen, die moeten naar de mensen toe. Daar zijn ze nodig! 

Dus de vrachtwagen heeft alles meegenomen, samen met een grote donatie van sokken van ASICS Nederland (35.000 paar sokken op 54 pallets!!) Dank Paul en Adriaan ;)

Verder korte update over Boekraine ® - alle 8125 kinderboeken zijn op 2 locaties na uitgedeeld. Veel vrijwilligers van Teslawensrit.nl hebben ons geholpen met uitdelen, zelf heb ik rondje Limburg gemaakt. Mooi te zien hoe blij de kinderen zijn met de boeken. Juichen en dansjes, en samen boeken uitzoeken. Ook diverse vrijwilligers (Lenie, Marcel, Andy, Ernst) en partner in crime Carola hebben auto's vol met boeken uitgedeeld. 

We zamelen nog steeds laptops en tablets in, desktop systemen zijn ook welkom, maar wel recente en complete systemen aub. In de video hieronder ziet u wat er de laatste rit meegegaan is. Hier worden o.a. aantal scholen en heel veel mensen mee geholpen.


Wij gaan door, mocht u een laptop, tablet of telefoon willen doneren, laat dit aub aan ons weten. Rest mij om alle mensen die ons helpen te bedanken - Lera, Olena, Marina en haar moeder, Ron, Carola, Roman, Kostiantyn en uiteraard vriend Ad, die altijd klaar staat om te helpen sjouwen!


Video van Kostiantyn, uitdelen van sokken, voedsel en hulpgoederen in Oekraïne. 

Samen met H.U.G.S. in Kharkiv hebben we daar het laptop project opgezet. Ze delen daar laptops en computers uit. Zie hun video:

Wij gaan door! Alle hulp is welkom, vooral financieel is het op dit moment erg lastig, vervoer gaat efficient met vrachtwagen uit Oekraïne, dit scheelt kosten en is goed voor de economie. Maar een rit kost nog steeds +/- 3500 euro. Wilt u ons helpen? Graag! onze donatie link vind u hier. Ons doel is weer een vrachtwagen vol te krijgen met hulpgoederen. Dit doen we door samen te werken met anderen.






wie weet... - volgende blog verslag naar Lviv!


Kijktip: My generation @ War op NPO start! indrukwekkend en puur.



15-11-2023
we ontvingen vandaag een video van Lopatyn, ons project, een weeshuis met 200+ kinderen van 0-17 jaar. Dit weeshuis vangt veel kinderen op en is een belangrijke school in de regio/dorp. De school heeft al vaker laptops van ons ontvangen en nu ook een aantal desktop computers. Beste actie die we kunnen doen is de jongste generatie slimmer maken! Dank aan iedereen die ons geholpen of gedoneerd heeft.


23-02-2024
We zamelen nog steeds apparatuur zoals computers, laptops, netwerk (routers) componenten in, naast medische (verband)middelen en voedsel. Echter ook wij moeten helaas erkennen, dat transporten organiseren steeds lastiger is. Een transportbus is ongeveer 650-750 euro aan brandstof, een vrachtwagen rond de 2000, 2500 euro. Een bus met chauffeurs krijgen we nog rond, een lege vrachtwagen is stuk lastiger. 

Alle hulp is nog steeds enorm welkom, heb je apparatuur, neem contact op aub! 

Keep going, morgen al 2 jaar. Laten we hopen dat die ellende snel voorbij is en we de vakanties in Oekraïne kunnen plannen. Veel beter idee!  Hieronder video van een moeder, ze heeft soort vertaling gemaakt, en uiteraard hebben we haar kunnen helpen met een computer voor de kinderen, die kunnen nu schilderen op de computer en online school volgen. Dit gezin is binnen Oekraïne al meerdere keren verplaatst, vader vecht al 1,5 jaar aan het front. Geen luxe situatie, geen eigen huis meer en rondkomen van kleine donaties....







4 opmerkingen:

  1. De betaallink is verlopen, heb je misschien een bijgewerkte?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jawel, bij deze is er een nieuwe link gemaakt. Alvast bedankt!

      Verwijderen
  2. Zelfde verzoek als hierboven - die betaalverzoeken werken maar een maand, geloof ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de betaalverzoeken werken weer :) Dank !

    BeantwoordenVerwijderen

Stil maar achter de schermen.... (update 23 feb 24)

K orte update, sinds Mei is hier weinig gemeld, maar we zijn nog steeds druk bezig met ondersteuning Oekraïne via - rit van je leven -. Wie ...